Пила для лобзикового стрічковопильного верстата 6x0,65

Україна / Київ

Пила для лобзикового стрічковопильного верстата 6x0,65 застосовується в столярно-меблевому виробництві для поздовжнього, поперечного та криволінійного розпилювання деревини, фанери, ДСП та інших матеріалів. Так як можливість обробки деталей по кривій лінії значною мірою залежить від ширини стрічкової пилки, то для випилювання криволінійних поверхонь використовують зазвичай вужчі пилки. Ці пили не піддаються переточуванню і вони працюють до повного зношування. Тому для «стрічок» дуже важливо продовжити термін служби пили, що залежить від таких показників, як: стан верстата, кваліфікація оператора, характеристики матеріалу, що розпилюється. Але ще більше на ресурс пили впливає якість металу, термічна обробка та підготовка стрічкового полотна. Виготовляються пилки з вуглецевої та високолегованої сталі (KARBON-STEEL). Високолегована сталь (KARBON-STEEL зі збільшеним вмістом: нікелю, молібдену, ванадію та хрому) характеризується високою міцністю, корозійною стійкістю, підвищеною гнучкістю при розпилюванні різних порід деревини. Ресурс використання стрічкового полотна з високолегованої сталі по відношенню до вуглецевої сталі становить 3:1.

Три основні показники пили, що впливають на довговічність роботи:

Зуби пили. На їх знос впливають характеристики оброблюваного матеріалу: чим він твердіший, тим менше зуб зберігатиме заводське заточування і розведення. І щойно зуби пили затупилися, пила перестає пиляти, відбувається перегрів полотна пили, знос пили передається на тіло пили, унаслідок чого на тілі пили з'являються мікротріщини і пилу згодом розривається. Запорука довговічності пили – це високоякісне полотно. Чим вища якість сталі, з якої виготовлена ​​пилка, тим вища міцність і розлучення зуба і як наслідок довше термін служби пилки. Дешева не розжарена пила не зможе прослужити довго навіть за умови ідеального обслуговування.

Тіло пили. В даному випадку знос тіла пилки залежить від технічного стану верстата - знос шківів та напрямних. Налаштувань верстата - натяг пилки, положення пилки на шківах, розташування шківів в одній поверхні, та й очевидно стану зубів пилки. Регулярно перевіряйте стан шківів та напрямних, не перетягуйте пилку і не залишайте у верстаті під навантаженням більш ніж на 1, 5 – 2 години. Правильно підбирайте режим різання: пилка не повинна «гуляти» у пропилі, але й не повинна горіти. Такі нескладні заходи дозволять Вам зберегти тіло пили від передчасного зношування.

Зварний шов. Найважливіший показник, враховуючи те, що столярні стрічки мають невеликий люфт при натягу пили, кількість зварок на пилі обмежена (1-2 швами). Якщо шов неякісний, пила порветься на початку роботи, стане неремонтопридатною та її доведеться викинути практично нову. Надійний та якісний зварний шов можна отримати тільки на дорогих промислових зварювальних верстатах, якими оснащуються лише великі сервісні центри.
факс: (062)3450654
Web адреса: donprime-pila.blogspot.com

Інші оголошення в категорії Предмети роботи » Обладнання: