Вы не зашли.
Привіт! Допоможіть, будь ласка, розібратися з вибором велосипедних шин. У мене велосипед для крос-кантрі, і я не можу зрозуміти, які шини краще підійдуть для катання по пересіченій місцевості. Чи мають бути вони широкими? А протектор якої глибини потрібен, щоб нормально їхати по бруду, але й по асфальту без проблем? Хто що може порадити?
Неактивен
Привіт! Якщо ти катаєшся пересіченою місцевістю, то краще брати шини з агресивним протектором. Ширина також важлива: десь 2.2–2.4 дюйма буде нормально для більшості умов. Але дивись, щоб вага шин не була надто великою, бо це впливає на швидкість. На асфальті такі шини теж можуть котитися, але не дуже легко.
Неактивен
Я на своєму гірському велосипеді кілька разів міняв шини, бо спочатку взяв із занадто гладким протектором. Для бруду треба брати щось із вираженими боковими шипами — вони добре тримають на поворотах і дають зчеплення. Але якщо ти їздиш ще й по асфальту, можливо, краще обрати універсальні шини з середнім протектором.
Неактивен
Тут усе залежить від того, як ти більше катаєшся. Якщо багато часу проводиш на пересіченій місцевості, то шини на велосипед https://lisoped.ua/ua/zapchasti/velosipednye-pokryshki із глибоким протектором — твій вибір. Вони і в бруді триматимуть, і на траві. Але якщо асфальт займає хоча б половину маршруту, то варто подумати про компромісний варіант із менш агресивним малюнком. Є моделі із центральною гладкою доріжкою для швидкості на асфальті та боковими шипами для зчеплення на бездоріжжі. Пам’ятай також про правильний тиск у шинах — для землі він нижчий, щоб збільшити площу контакту, а для асфальту трохи вищий.
Неактивен