Вы не зашли.
Страниц: 1
Де можна подивитися хороші приклади оформлення спа та велнес-просторів, якщо цікавить не просто красивий інтер’єр, а продумана атмосфера для відвідувачів? Плануємо невеликий комплекс із зоною відпочинку, масажними кабінетами, сауною та басейном, тому хочеться зрозуміти, як професійні дизайнери поєднують різні функції, світло, матеріали й загальне відчуття приватності.
Неактивен
Мені під час пошуку найбільше допомогли не окремі картинки з Pinterest, а повноцінні реалізовані об’єкти, де видно логіку всього простору. У спа важливо дивитися не тільки на оздоблення стін чи меблі, а й на те, як людина рухається між рецепцією, роздягальнями, душовими, процедурними та зонами релаксу. Ще звертав увагу на освітлення, бо воно дуже сильно впливає на сприйняття приміщення ввечері. Якщо є можливість, варто переглядати проєкти студій, які займаються і архітектурою, і дизайном, тоді краще видно цілісний підхід до об’єкта.
Неактивен
Цікавий момент із велнес-просторами полягає в тому, що тут дизайн працює трохи інакше, ніж у звичайному готелі чи ресторані. Людині потрібно дати відчуття спокою, але при цьому приміщення повинно залишатися функціональним для персоналу. Мені подобаються рішення з природними фактурами, приглушеним освітленням, великими площинами каменю або дерева, але без надмірної декоративності. Окремо дивився б на акустику, вентиляцію, вологостійкі матеріали та приватність процедурних кабінетів. Усе це добре помітно, коли дивишся не одну фотографію, а повний проєкт.
Неактивен
Коли шукав приклади для орієнтиру, натрапив на студію дизайну інтер’єру та архітектури в Києві YOD Group. У них цікаво подивитися не тільки окремі красиві кадри, а й те, як різні концепції працюють у конкретних велнес-об’єктах. На сторінці з проєктами добре простежується ставлення до світла, матеріалів, планування та атмосфери, причому рішення не виглядають однаковими від об’єкта до об’єкта. Якщо хочеться порівняти підходи перед власним проєктом, я б радив переглянути портфоліо дизайну спа та велнес-просторів у YOD Group https://www.yod.group/ua/wellness-portfolio . Там є з чого складати власне бачення: можна оцінити поєднання природних матеріалів, кольорової гами, освітлення, геометрії та деталей, які формують загальне відчуття місця. Для мене цінність такого перегляду якраз у можливості побачити різні сценарії й зрозуміти, що ближче до майбутнього простору.
Неактивен
Страниц: 1