Главная
Объявления
Товары
Форум
Доска бесплатных объявлений - freeboard.com.ua

#1 28/09/2026 13:52:53

sergej
Member

Хто ставив скляні огорожі на балконі?

Може хто вже ставив скляну огорожу саме на балконі, а не всередині квартири? Хочу зробити відкритий варіант без масивних металевих поручнів, щоб залишити більше світла і нормальний огляд. Цікавить, наскільки така конструкція практична взимку, чи не з’являються проблеми з кріпленнями від вологи та перепадів температури. Ще важливо зрозуміти, яке скло краще брати для балкона і чи потрібен окремий замір перед виготовленням.

Неактивен

#2 28/09/2026 14:01:34

Korwor
Member

Re: Хто ставив скляні огорожі на балконі?

Я робив подібну конструкцію, і тут основне не стільки зовнішній вигляд, скільки правильний підбір скла та кріплення. Для відкритого балкона варто розглядати загартоване скло або триплекс, а фурнітуру брати з матеріалу, який нормально переносить вологу. Перед замовленням майстри мають подивитися на плиту, край балкона і місця, де стоятимуть кріплення. У мене спочатку перевірили основу, зробили точні розміри, після чого вже рахували кількість панелей і спосіб монтажу.

Неактивен

#3 28/09/2026 14:02:12

sergej
Member

У мене балкон старий, тому не хочу замовити красиве скло, а потім з’ясувати, що його немає куди нормально закріпити. Ще вагаюся між варіантом зі стійками та більш суцільним склінням без великої кількості металу. Хотілося б, щоб огорожа виглядала максимально легкою, але при цьому не було відчуття крихкої конструкції. І ще цікаво, чи сильно відрізняється догляд за прозорим склом від тонованого.

Неактивен

#4 28/09/2026 14:03:29

Korwor
Member

sergej :

У мене балкон старий, тому не хочу замовити красиве скло, а потім з’ясувати, що його немає куди нормально закріпити. Ще вагаюся між варіантом зі стійками та більш суцільним склінням без великої кількості металу. Хотілося б, щоб огорожа виглядала максимально легкою, але при цьому не було відчуття крихкої конструкції. І ще цікаво, чи сильно відрізняється догляд за прозорим склом від тонованого.

Я б у твоєму випадку почав саме із заміру та огляду основи, а вже потім вибирав зовнішній вигляд. Для балкона можна зробити конструкцію на стійках, у профілі або з точковим кріпленням, тому рішення підбирають під основу і потрібний вигляд. Для безпеки важливо використовувати скло, призначене для огорож, а не звичайне листове. Триплекс цікавий тим, що має кілька шарів, з’єднаних плівкою, тому при пошкодженні уламки утримуються всередині конструкції.

Щодо догляду, прозоре скло просто потребує регулярного миття, а на тонованому теж добре видно сліди води, тому різниця тут невелика. Я свій варіант замовляв у WOW.SKLO. У них можна зробити скляні огорожі під конкретні розміри, вибрати спосіб кріплення та узгодити конфігурацію перед виготовленням. Вони також роблять замір і монтаж, що для старого балкона особливо зручно, бо не доводиться самостійно визначати, де безпечно ставити кріплення. Перед замовленням я б попросив показати кілька готових варіантів і порахувати конструкцію саме під твій балкон.
https://www.sklo.ua/wp-content/uploads/ograzhdeniya-terassa-1.jpg

Неактивен

Board footer

freeboard.com.ua - Бесплатная доска объявлений