Вы не зашли.
Страниц: 1
Думаю їхати вчитись за кордон і от застряг на одному моменті — мовні курси. Частина знайомих каже, що без них ніяк, інші — що це просто трата грошей і можна все самому підтягнути. Я от не розумію, де правда. Наче інтернету повно, але відчуття, що щось упускаю.
Неактивен
Я пробував сам. Спочатку прям на ентузіазмі — відео, додатки, словники. Але через місяць вже якось почало розмиватись, немає структури. Ти ніби щось вчиш, але не розумієш, чи цього достатньо для вступу. І головне — ніхто не каже, де ти зараз по рівню.
Неактивен
У мене була схожа історія, теж хотів «зекономити» і зробити все самому. Але коли дійшло до конкретики — рівень мови, вимоги універів, дедлайни — стало трохи хаотично. Почав дивитись варіанти курсів, де дають не просто мову, а підготовку під вступ. Ось тут, наприклад, нормально пояснюють, як це виглядає: https://slovakstudy.com/uk/kursy/
Мені зайшло, що там акцент не тільки на словах, а на тому, щоб ти реально був готовий до навчання. Бо знати мову і вчитись нею — це трохи різні речі.
Неактивен
Оце, до речі, логічно. Бо я якраз боюсь ситуації, коли ніби щось розумію, а на парах сидиш і губишся. Мабуть, курси — це більше про системність, ніж про саму мову. І трохи менше нервів потім.
Неактивен
Так і є. Самому можна, але треба дуже сильна дисципліна і розуміння процесу. А якщо ціль — вступ, то краще мати якийсь чіткий маршрут. Інакше можна довго топтатись на місці, думаючи, що рухаєшся вперед.
Неактивен
Хочу вам порадити почитати, яка освіта на Київщині є перспективною. Сьогодні в регіоні активно розвивають сучасні школи та інклюзивну освіту з оновленими програмами, професійно-технічну освіту, де готують фахівців, затребуваних на місцевому ринку праці, інноваційні формати навчання з цифровими та гібридними технологіями, а також програми розвитку людського капіталу, які готують молодь до майбутніх професій. Тож я вважаю, що варто звернути увагу на наші освітні процеси. Разом побудуємо наше майбутнє.
Неактивен
SerhiiKovalski :
Думаю їхати вчитись за кордон і от застряг на одному моменті — мовні курси. Частина знайомих каже, що без них ніяк, інші — що це просто трата грошей і можна все самому підтягнути. Я от не розумію, де правда. Наче інтернету повно, але відчуття, що щось упускаю.
Цікаве питання, бо здається, що зараз все можна вивчити самостійно, але на практиці не завжди так просто. Самостійно реально підтягнути базу, особливо якщо є дисципліна, але з розмовною частиною часто виникають труднощі. З іншого боку, курси дають якусь структуру і регулярність, що для багатьох вирішально. Плюс є зворотний зв’язок, якого самому не вистачає. Тому, мабуть, це більше залежить від цілі і термінів. Серед того, що попадалось по темі, є різні варіанти підготовки, наприклад курси чеської мови для українців, де якраз роблять акцент на поступовому входженні в мову перед навчанням. В цілому виглядає логічно, якщо плануєш навчання за кордоном.
Неактивен
Страниц: 1