Главная
Объявления
Товары
Форум
Доска бесплатных объявлений - freeboard.com.ua

#1 04/08/2026 18:05:37

Karkas
Member

Игры в Казахстане

Здравствуйте. Подскажите, пожалуйста, где можно почитать о том, как правильно начинать изучение ставок на спорт и какие этапы нужно пройти до первого опыта?

Неактивен

#2 04/08/2026 19:35:58

Konotop
Member

Re: Игры в Казахстане

Привет всем. У меня был не самый хороший опыт с Покердом https://pokerdom-vcx.com/, поэтому сейчас я не играю. В интернете можно найти много информации о стратегиях анализа, правилах ставок и безопасности аккаунта. Для меня стало очевидно, что не стоит относиться к азартным играм легкомысленно, поскольку у некоторых людей они могут вызывать зависимость.

Неактивен

#3 06/08/2026 16:52:24

Re: Игры в Казахстане

Adım Elmar, 42 yaşım var. Bakıda yaşayıram. Əgər kimsə mənə beş il əvvəl deyərdi ki, mən professional qumarbaz olacam, gülərdim. Hə, gülərdim, üstünə bir də tüpürərdim. Çünki mən universitetdə iqtisad oxumuşam, banklarda işləmişəm, hətta bir müddət kiçik bir restoranım da olub. Amma həyat elə bir şeydir ki, səni heç gözləmədiyin bir döngəyə atar. Mənim döngəm də bir qış axşamı, tamamilə təsadüfən açıldı. Dostumun yanına getmişdim, o vaxt kompüterlə oynayırdı, nəsə cızıldayırdı. Sualıma cavab olaraq gülümsəyib dedi: “Bax, bura bax, mən bu gün mostbet original platformasında bir sistem tutdum, üç yüz manatı beş min elədim”. O an mən sadəcə başımı buladım. Amma içimdə nəsə qıdıqlandı. Axşam evə gəlib kompüteri açdım və ilk dəfə həmin sayta girdim. Onun mənə göstərdiyi yerdəki rənglər, cədvəllər, mavi və qırmızı işıqlar... Mənim üçün bu, əvvəlcə sadəcə maraqlı bir şəkil idi. Heç nə başa düşmürdüm. Amma mən təbiətcə hər şeyin dibinə enən adamam. Bir həftə ərzində heç bir mərc qoymadan, sadəcə oxudum, videolara baxdım, strategiyaları öyrəndim. Elə həmin həftə başa düşdüm ki, bu əyləncə deyil, bu riyaziyyatdır. Və riyaziyyat mənim zəif nöqtəm deyil.

İlk üç ay ərzində mən heç nə qazanmadım. Əksinə, təxminən min manat itirdim. Bu, o vaxt mənim üçün böyük pul idi. Gecələr yata bilmirdim, beynimdə fırlanırdı: “Niyə bu kart düşdü? Niyə mən dayanmadım?”. Amma mən təslim olan adamlardan deyiləm. Səhər durub özü-özümə dedim: “Sən ya bunu peşə kimi öyrən, ya da sil get”. Və mən silmədim. Bu gün, illər sonra, mən sizə deyə bilərəm ki, bu sayt mənim ofisimdir. Mən səhər saat 10-da “işə” başlayıram, günorta fasilə verirəm, axşam isə qazancımı hesablayıram. Bəli, elə günlər olur ki, mən heç nə qazanmıram. Amma elə günlər də olur ki, mən bir neçə saatlıq işlə aylıq maaş qədər pul çıxarıram. Və bu prosesdə ən vacib şey – duyğuları söndürməkdir. Sən sevinəndə, ya da əsəbləşəndə, kazino səni udar. Mən bunu dəfələrlə görmüşəm. Kazinolar sevgi istəmir, kazinolar intizam istəyir.

O yadıma düşür, bir dəfə, təxminən iki il əvvəl, mən ardıcıl yeddi gün uduzdum. Yeddi. Gün. Bu, dəhşətli idi. Elə bir an gəldi ki, bankdakı ehtiyat puluma əl uzatdım. Amma birdən özümü saxladım. Qapını bağlayıb çölə çıxdım, dənizkənarı bulvar boyu bir saat gəzdim. Soyuq hava beynimi ayıltdı. Qayıdıb kompüterin arxasına keçəndə, artıq tamam başqa adam idim. Mən o gün uduzduğum pulun cəmi 20 faizini geri qaytarmaq üçün strategiya qurdum, amma elə oldu ki, həmin gün mən o yeddi günün itkisinin hamısını geri qaytardım, üstünə bir də qazanc əlavə etdim. Bu, sehr deyildi. Bu, sadəcə olaraq soyuq hesablama idi. Mən artıq bilirdim ki, nə zaman dayanmaq lazımdır, nə zaman vurmaq, nə zaman gözləmək.

İndi mənə tez-tez dostlar sual verir: “Elmar, qorxmurusan ki, bir gün hər şeyi itirəcəksən?”. Cavabım həmişə eynidir: “Mən yalnız o pulu oynayıram ki, itirsəm də, həyatım dəyişməsin”. Bu, qızıl qaydadır. Mənim iş masamın üstündə stiker var: “İtki – bu xərcdir, uduş – bu gəlirdir”. Professional oyunçu olmaq üçün sən əvvəlcə öz psixologiyanı sındırmalısan. Ən böyük düşmənin acgözlükdür. Mən iki dəfə böyük uduşumu “daha da böyütmək” istəyərək itirmişəm. Hər dəfə bundan sonra özümə and içmişəm: “Bir daha yox”. Və bu gün mən o andları xatırlayıram ki, ən böyük qələbəm – bu, dayanma bacarığıdır.

Mən mostbet original ilə tanış olanda, düşünürdüm ki, bu, sadəcə bir əyləncədir. Amma bu gün mən burada bazar günləri belə işləyirəm. Çünki bu, mənim seçdiyim yoldur. Bəzən gecə yarısı oyandıqda, əlim avtomatik olaraq telefona uzanır – amma sonra gülürəm və özümə deyirəm: “İş vaxtı keçib, sabaha saxla”. Və bu intizam mənə ayda orta hesabla 2-3 min dollar gəlir gətirir. Kimsə deyər ki, bu, şans işidir. Mən gülərəm. Çünki şans yalnız hazırlıqsız gələn adamla dostdur. Mənim üçün isə bu, yalnız yaxşı planlaşdırılmış bir cədvəldir. Mən kazinodan qorxmuram, çünki mən qaydaları bilirəm. Və ən gözəli odur ki, mən artıq həmin ilk itirdiyim min manata görə peşman deyiləm. O pul mənim təhsil haqqım idi. Dəyərli dərs idi.

Bu gün səhər 11-də masa arxasında idim. Bir saat ərzində 800 manat qazandım və dayandım. Çünki planımda həmin gün başqa işlər də var idi – idman zalı, sonra bazara getmək, axşam isə qızımın məktəb konserti. Bəli, mən professional oyunçuyam. Amma mən həm də atayam, qardaşam, dostam. Və bu, mənim həyatımın yalnız bir hissəsidir, bütünlüyü deyil. Kazino mənə nə verdi? Puldan çox, özünə inam verdi, öz-özünü idarə etməyi öyrətdi.

Bir dəfə bir jurnalist məndən müsahibə almaq istəyirdi, dedi ki, sən “professional qumarbazsan”. Mən isə ona cavab verdim: “Mən sadəcə riyaziyyatçıyam, təsadüflərlə deyil, ehtimallarla işləyirəm”. O güldü, amma sözümün üstündə dururam. Bu işdə ən çox çətin olanı, ilk uduzanda özünü itirməməkdir. Amma o anı keçəndən sonra, rahatlıq gəlir. Sən başa düşürsən ki, hər itki yeni bir təcrübədir. Mən öz tələbələrimə – bəli, mən bir neçə nəfərə dərs də verirəm – həmişə deyirəm: “Əsas uduş deyil, əsas prosesdən zövq almaqdır. Amma bu zövq öz yerində olsun”. Və mən hər dəfə ekrana baxanda, hər dəfə mərcimi qoyanda, hər dəfə kartlar açılanda, özümü orkestrin dirijoru kimi hiss edirəm. Mən musiqini bilirəm, ritmi bilirəm, səsləri tanıyıram – sadəcə bəzən istədiyim notlar gec gəlir, ya da daha güclü çalınır.

Hər halda, bu gün də iş günü başa çatdı. Mən ekranı bağladım, stəkanı yudum, qapını bağladım. Və sabah yenə səhər 10-da yerimdə olacağam. Bu mənim işimdir. Və bu işdə mən xoşbəxtəm. Çünki mən azadam, vaxtımı özüm idarə edirəm, pulumu özüm qazanıram. Bəli, bu qeyri-adi yoldur, amma bu mənim yolumdur. Axı, hər kəsin öz sənəti var – mənimki isə rəqəmlər və ehtimallar arasındakı o gözəgörünməz balansı tutmaqdır. Və bax, bu balansı tutduqda, oyun sənin üçün işləməyə başlayır. mostbet original isə mənim bu sənətdəki əsas alətimdir. Amma unutma: hətta ən yaxşı alət də, sən onu necə işlətdiyinə bağlıdır. Mən işlədirəm – və qazanıram. Bu, hekayəmin sonu deyil, sadəcə növbəti fəsildir.

Неактивен

Board footer

freeboard.com.ua - Бесплатная доска объявлений