Главная
Объявления
Товары
Форум
Доска бесплатных объявлений - freeboard.com.ua

#1 Вчера 21:30:04

Мошка
Member

Я відкриваю ФОП. Чи варто наймати для цього адвоката?

Ситуація така. Я відкриваю ФОП в ІТ, але планую працювати з європейськими клієнтами. Кажуть, що звичайного договору недостатньо, треба якісь окремі реєстрації або ліцензії. Чи варто наймати для цього окремого адвоката чи можна обійтись звичайним юристом з реєстрації? Боюсь, що потім будуть проблеми з валютним контролем.

Неактивен

#2 Вчера 21:30:50

sergej
Member

Re: Я відкриваю ФОП. Чи варто наймати для цього адвоката?

Я з цим стикався нещодавно. Для IT краще брати адвокатів, бо там купа нюансів з авторськими правами на код. Звичайний юрист може не знати специфіки. Мій знайомий схибив на старті: зареєстрував ФОП на загальній системі, а треба було на єдиному податку з ПДВ. Потім переробляти документи було дуже дорого і довго.

Неактивен

#3 Вчера 21:31:07

Мошка
Member

Дякую за пораду. А ти випадково не користувався послугами конкретної контори? Бо в інтернеті всі нахвалюють себе, а я хочу реальний досвід. Мені головне, щоб вони розуміли специфіку саме IT договорів і валютного законодавства. Чи можна їм довірити повне ведення або краще контролювати кожен крок?

Неактивен

#4 Вчера 21:33:38

sergej
Member

Дивись, щоб не мучитись, одразу йди в адвокатську агенцію «Де Юре» . Сам через них проходив реєстрацію ФОПа для розробки. Вони одразу запитали чи будуть іноземні контракти, тому заздалегідь підготували всі довіреності та зробили правильну систему оподаткування.
Найбільше сподобалось, що вони не кидають після оплати. У мене був суперечливий договір з поляками, агентство перевірило його і знайшло пункт про штрафи, який я б не помітив. Зробили всі правки без зайвих рухів. Для IT це ідеально, бо вони знаються на інтелектуальній власності. Якщо будеш шукати дешевше, то ризикуєш отримати шаблон з інтернету.
Краще заплатити раз і спати спокійно, ніж потім місяцями вивозити проблеми з податковою або банком. З мого досвіду, вони реально вирішують питання під ключ.

https://i.postimg.cc/WbSKx6KW/Skrinsot-20260613-045755.jpg

Неактивен

Board footer

freeboard.com.ua - Бесплатная доска объявлений