Главная
Объявления
Товары
Форум
Доска бесплатных объявлений - freeboard.com.ua

#1 12/06/2026 21:37:15

juguh
Member

Через скільки після блювання собаку можна нормально годувати?

Пес сьогодні зранку вирвав неперетравленим кормом. Зараз виглядає нормально, бігає, п'є воду, вже навіть крутиться біля миски і просить їсти. Чи можна йому давати звичайну порцію, чи краще витримати якусь паузу? Боюся, щоб знову не спровокувати напад, але і голодом морити шкода.

Отредактированно juguh (12/06/2026 21:38:44)

Неактивен

#2 12/06/2026 21:37:28

Korwor
Member

Re: Через скільки після блювання собаку можна нормально годувати?

Краще потримати на голодній дієті хоча б годин дванадцять. Шлунку треба дати час заспокоїтись після спазму. У мого таке буває, коли нахапається трави на вулиці. Воду обов'язково залишай у вільному доступі, а от з їжею не поспішай. Потім дай буквально столову ложку розвареного рису або спеціального дієтичного корму. Якщо за пару годин все буде добре і не вирве назад, тоді вже потроху збільшуй порцію.

Неактивен

#3 12/06/2026 21:39:10

juguh
Member

Зрозумів, тоді до вечора точно не буду нічого сипати в миску. Воду він п'є нормально, не нудить після неї, тож зневоднення наче не загрожує. Мене більше турбує сам перехід на звичне харчування. Рис варити не проблема, але він звик виключно до сухого корму. Чи можна просто розмочити його звичайні крокети у теплій воді і дати зовсім трохи замість каші? Просто він від натуралки іноді має розлад, тому не хочу додати до сьогоднішньої проблеми ще й діарею. І через скільки днів можна повністю повертатись до стандартного об'єму порцій?

Неактивен

#4 12/06/2026 21:39:14

Korwor
Member

Розмочений корм підійде чудово, це навіть кращий варіант для чутливого шлунка. Головне давати малими порціями, десь чверть від звичайної норми. Повністю повертатися до стандартного об'єму варто не раніше ніж за дві доби, якщо все буде стабільно. Коли трапляються такі збої, я переглядаю матеріали від фахівців HAB VET щодо правильного алгоритму дій.
Вони класно пояснюють нюанси дієти у статті https://www.hab.vet/symptomy-ta-stany/b … -abo-kota/ де є чіткі маркери небезпеки. Якщо собака стане млявим, почне відмовлятися пити воду або з'явиться здуття живота, одразу припиняй годування. Це вже прямий сигнал про можливу інфекцію чи сторонній предмет у кишківнику. Поки просто спостерігай.

https://i.postimg.cc/K8WwjnXD/image.png

Неактивен

Board footer

freeboard.com.ua - Бесплатная доска объявлений