Вы не зашли.
Привіт усім. Хотів би розібратися для себе в різниці між ірландським та шотландським віскі. Чув від знайомих, що ірландський ніби м’якший, легше п’ється і має менш виражений «димний» присмак, але я не впевнений, чи це просто суб’єктивні враження. Я не великий знавець, але хочу трохи розширити свої уподобання, бо зазвичай беру щось випадкове. Якщо тут є ті, хто добре розбирається, поясніть, будь ласка, що з цього правда, а що — маркетинг, і на що звертати увагу при виборі.
Неактивен
О, це дуже класна тема, тут реально є про що поговорити! Якщо коротко — так, багато хто відчуває ірландський віскі як м’якший. Але фішка не просто в тому, що він «легший», а в процесі виробництва. Ірландці зазвичай тричі переганяють спирт, і він виходить чистішим, гладкішим. А от шотландський часто має той самий димний, торф’яний аромат, бо там інші традиції й інший процес сушіння солоду. Особисто я люблю обидва варіанти, але якщо хочеш почати з чогось «приємного», без різкості — ірландський може зайти ідеально.
Неактивен
Дякую за пояснення, тепер уже більш зрозуміло. І дійсно, здається, я якраз і стикався з тими шотландськими, що мають сильний «дим», і це трохи на любителя. А підкажи, будь ласка, чи є якісь конкретні стилі або види, з яких краще стартувати, якщо хочеш зрозуміти ірландський віскі? І чи всі вони тричі перегнані, чи це теж залежить від виробника? Хотілося б не промахнутися з першим вибором.
Неактивен
Якщо хочеш нормально познайомитися з тим, що таке справжній ірландський віскі https://maudau.com.ua/category/viski/co … =irlandija , то починай з класичних тричі перегнаних варіантів — вони найм’якіші. Майже всі великі виробники в Ірландії дотримуються саме цієї технології, тому шансів промахнутися мінімум. Звертай увагу на blended — вони зазвичай найбільш збалансовані та підійдуть для першого знайомства, без різких нот і без того димного присмаку, який часто є у шотландських. Якщо хочеш трохи складніший смак — тоді можна пробувати single malt, але я б радив не починати з них. І ще момент: деякі ірландські сорти витримують у бочках з-під бурбону або хересу, і це додає приємної солодкуватості. От з таких і варто стартувати — м’яко, ароматно і дуже дружньо для новачків.
Неактивен