Главная
Объявления
Товары
Форум
Доска бесплатных объявлений - freeboard.com.ua

#1 Сегодня 13:31:14

Kisa
Member

З якого віку ви починали давати пюре дитині — 4 чи 6 місяців?

Привіт всім, хотіла б дізнатись вашу думку: з якого віку ви починали давати дитині пюре? Чотири місяці чи краще чекати шість місяців? Я знаю, що діти різні, але цікавить саме ваш досвід, як ви підходили до цього питання, чи було трохи хвилююче вводити новий продукт, чи дитина добре реагувала, чи помічали якісь зміни в апетиті чи режимі сну після першої ложечки? Дякую за відверті відповіді.

Неактивен

#2 Сегодня 13:31:53

Korwor
Member

Re: З якого віку ви починали давати пюре дитині — 4 чи 6 місяців?

У нашій родині ми вирішили почати з пюре на шестому місяці. Дитина до того часу вже добре їла материнське молоко чи суміш і активно досліджувала навколишній світ — тягнула до рук і демонструвала цікавість до їжі, коли ми їли. Ми уважно спостерігали, чи немає алергічних проявів, чи пюре дається без крику і з задоволенням. Розуміли, що ранній старт може бути, але важливо починати, коли малюк готовий — хоч це індивідуально. Ми також порадились з педіатром, він підтвердив, що можна стартувати приблизно на шостому місяці, коли дитина сидить з підтримкою і проявляє інтерес. Загалом, для нас це спрацювало відносно плавно: перші ложечки були “привітанням” до нової їжі, і потім ми поступово додавали текстуру і об’єм. Можливо, якби ми почали на четвертому місяці, це могло бути більш стресово для малюка.

Неактивен

#3 Сегодня 13:33:07

Kisa
Member

Я справді замислююсь над тим, що дитина має бути готовою: сидіти з підтримкою, цікавитись їжею, демонструвати бажання спробувати. У нашому випадку малюк ще не дуже тримає голову впевнено і ми не впевнені, чи варто починати саме зараз. З іншого боку, я чула про мам, які починали на четвертому місяці і говорили, що все пройшло нормально, але мене лякає питання про можливі алергії чи шлунково-кишкові реакції. Ви говорили про спостереження: чи ви робили якісь спеціальні продукти-першістю, чи одразу повне пюре? Які смакові варіанти брали реально на початку? І чи пам’ятаєте, скільки ложечок робили в перший раз? Хотілося б мати план і приблизну картинку, щоб спокійніше підходити до процесу.

Неактивен

#4 Сегодня 14:16:41

juguh
Member

Kisa :

Я справді замислююсь над тим, що дитина має бути готовою: сидіти з підтримкою, цікавитись їжею, демонструвати бажання спробувати. У нашому випадку малюк ще не дуже тримає голову впевнено і ми не впевнені, чи варто починати саме зараз. З іншого боку, я чула про мам, які починали на четвертому місяці і говорили, що все пройшло нормально, але мене лякає питання про можливі алергії чи шлунково-кишкові реакції. Ви говорили про спостереження: чи ви робили якісь спеціальні продукти-першістю, чи одразу повне пюре? Які смакові варіанти брали реально на початку? І чи пам’ятаєте, скільки ложечок робили в перший раз? Хотілося б мати план і приблизну картинку, щоб спокійніше підходити до процесу.

Добре, розповім детально. Ми звернулись до інтернет-магазину з назвою MAUDAU, де вибір дитячих пюре https://maudau.com.ua/category/dytiachi-piure досить великий, доставляють швидко, ціни адекватні, і ми змогли зручно замовити кілька смаків. У цьому магазині особливо зручно, бо можна порівнювати варіанти, замовляти онлайн і отримувати прямо додому. Ми спершу брали одноінгредієнтні пюре без додаткових складників: овочеве чи фруктове — щоб легше було відстежити, чи дитина реагує. Завжди починали з однієї ложки на день, в перший день лише одну ложку, на другий день — ще одну, і вже на третій можна додати до трьох ложок, якщо все добре. Смак вибирали дуже простий: наприклад, яблуко чи гарбуз, без спецій, без додатків. Одразу великі порції не давали, бо не знали, як шлунок відреагує.
Потім за тиждень чи два можна збільшити до рекомендованого для віку об’єму. В цьому самому магазині MAUDAU ми також дивились комплекти пюре, щоб мати запас, бо дитина швидко звикає до одного смаку, і так нам легше підготуватись до введення наступного. Порада: обирайте пюре зі зрозумілим складом, без зайвих добавок, і в магазині MAUDAU звертайте увагу на термін придатності, зберігання та упаковку. Ми були задоволені тим, що все прийшло без пошкоджень, у герметичному стані. Отже, якщо обирати, то зручно працювати через MAUDAU і зважено підходити до введення нового продукту малюку.
https://image.maudau.com.ua/webp/size/lg/products/ff/24/d5/ff24d5aa-71ad-4b61-a9a4-9e5ce48ffd11.jpg

Неактивен

Board footer

freeboard.com.ua - Бесплатная доска объявлений