Вы не зашли.
Хто замовляв ретуш портрета для надгробку, підкажіть, скільки зараз це коштує? Маємо старе фото, трохи потерте, ще й фон потрібно замінити. У майстерні сказали, що це не входить у ціну самої кераміки, і треба доплачувати. Хочу розуміти, скільки просять за таку роботу реально, щоб не переплатити.
Неактивен
У більшості майстерень ретуш окремо. Якщо легка правка - прибрати фон чи плями — це від 80 до 150 грн. Якщо треба серйозна реставрація старого знімка, вже десь від 300 грн і вище. У мене брали 400 грн за портрет по груди з повною заміною фону. Подвійний або “в повний зріст” коштує десь від 800 грн.
Неактивен
Так, у нас схоже - обличчя нормальне, але фото дуже старе і в кутах тріщини. Майстер сказав, що треба “реставрувати”, бо простою ретушшю не обійтись. Ще хочемо прибрати фон і залишити нейтральний, без деталей. Думаю, чи варто робити кольорову ретуш, якщо потім буде чорно-біле гравіювання - чи є сенс платити більше за кольори?
Неактивен
Якщо портрет готують під гравіювання, кольорова ретуш не потрібна, там все одно переводять у градації сірого. Головне, щоб тональні переходи були м’які й не “плоскі”, тоді гравіювання вийде чітким. Для фотокераміки інше - там кольори важливі, тому ретуш роблять з відновленням відтінків.
Зазвичай легку ретуш або заміну фону рахують як доплату до виробу, а повну реставрацію - як окрему послугу. Щоб не платити зайвого, попроси показати попередній макет до друку. Можеш подивитись приклади на фото на памʼятник https://foto-na-pamjatnyk.com.ua/ там видно, які типи обробки роблять і як відрізняється ціна залежно від складності.
Неактивен