Вы не зашли.
Після останнього аналізу крові помітив, що швидкість осідання еритроцитів значно підвищена. Не відчуваю явних симптомів, але хвилює, чи це може свідчити про серйозні проблеми. Маю ще невеликі болі в суглобах, іноді відчуваю втому, але не пов’язував це з аналізами. Хочеться зрозуміти, чи варто звертатися до лікаря чи можна почекати повторний аналіз.
Неактивен
У мене була схожа ситуація, швидкість осідання підвищилась після перенесеної застуди. Лікар сказав, що іноді це реакція організму на запальний процес, навіть без симптомів. Радив повторити аналіз через кілька тижнів і стежити за самопочуттям. Якщо б з’явились біль, температура чи слабкість, тоді обов’язково йти до лікаря.
Неактивен
Я б на твоєму місці не затягував. У мене підвищена швидкість осідання виявилась через хронічне запалення нирок, я про це навіть не здогадувався. Лікар призначив додаткові аналізи крові та сечі. Важливо не ігнорувати цей показник, бо він може сигналізувати про приховані проблеми. Тому краще перевіритись і зрозуміти причину, навіть якщо симптомів майже немає.
Неактивен
Я теж зіткнувся з підвищеною швидкістю осідання еритроцитів. По-перше, зробив повторний аналіз, щоб переконатися, що це не помилка лабораторії. Потім відразу записався до терапевта, він направив на додаткові аналізи: кров на запальні маркери, біохімію, сечу. Зараз важливо не чекати, бо причина може бути різною. Бачив детально про процедуру і що робити у таких випадках тут https://invivo.ua/uk/blog-detail/shoe дуже зручно розписано, як краще діяти та які обстеження пройти. Також лікар радив вести щоденник самопочуття, записувати температуру, біль, втому, щоб мати повну картину. Після результатів ми вже вирішували, чи потрібне лікування, а повторний контрольний аналіз допоміг зрозуміти, що ситуація стабілізувалася. Це реально допомогло не пропустити серйозне, навіть якщо на перший погляд все здавалось нормальним.
Неактивен