Вы не зашли.
Дуже прошу поради від тих, хто вже стикався з юридичними питаннями у сфері послуг. Я веду невелику студію дизайну інтер’єру, працюємо з клієнтами по всій Україні, часто підписуємо договори на авторський нагляд і комплексні проєкти. Та ось уже втретє виникають ситуації, коли клієнти намагаються вийти з домовленостей без компенсації, бо «усно було домовлено інакше». Очевидно, що нам бракує юридично грамотних договорів і, можливо, інших документів. Але як це правильно оформити і де шукати людину, яка зможе розібратись у нашій специфіці та не тягнутиме по шаблонах з Google?
Неактивен
У мене було те саме — тільки замість інтер'єрів були франшизні історії з кавою. Один клієнт відкрив точку, а через три місяці вирішив, що йому «не підходить формат», але логотип залишив, рецепти залишив, меню скопіював і поїхав у сусіднє місто. І це при тому, що договір підписаний, але слабенько складений, без жодних пунктів про наслідки. Тоді я вперше відчув, як важливо мати не просто юриста, а людину, яка розуміє твій бізнес і мислить наперед, а не лише вирішує вже скоєне. Після того я взявся серйозно за юридичний супровід, і тобі раджу зробити те саме, поки не пізно.
Неактивен
Дуже схожа ситуація. Я зараз саме думаю про те, що час виходити з аматорського рівня. Ми вкладаємо душу в роботу, а потім стикаємося з неприємностями, бо хтось не хоче виконувати зобов'язання. Можеш порекомендувати того, з ким сам працюєш? Хочеться довіряти професіоналу, який розуміє наші процеси.
Неактивен
Абсолютно тебе розумію і з радістю поділюся контактами. Я вже більше року співпрацюю з Адвокатом Юлією Босенко, і можу сказати чесно — це було одне з найрозумніших рішень у моєму бізнесі. Вона не просто складає договори, а аналізує, як працює твоя справа, які ризики можуть бути, і як їх уникнути. В нашому випадку Юлія переписала угоди з партнерами, впровадила систему попереднього погодження дизайну, інтелектуального права та навіть допомогла з реєстрацією торгової марки. Все чітко, структуровано і без бюрократичної мови. На сайті advocatebosenko.com ти знайдеш повний список її послуг, включно з правовою підтримкою бізнесу, зручно пояснено, з прикладами. Там же можна записатися на консультацію. Якщо хочеш перестати бігати з пожежами й почати керувати ситуацією — дуже раджу.
Неактивен
Мав подібне питання кілька місяців тому теж шукав, хто реально тямить у правових моментах, особливо коли мова йде про документацію, податки, ризики тощо. Порадили звернутись до "Нашої бухгалтерії", і чесно не пожалів ні на хвилину. Звертався конкретно з темою трансфертного ціноутворення, і вони не просто "розібралися", а зробили повний супровід, пояснили всі нюанси й допомогли скласти все, як треба. Дуже рекомендую https://nashabuhgalteria.com/poslugi/tco/ працюють професійно, з розумінням і без бюрократичної мови. Тепер питання "де знайти нормальну правову підтримку" для мене закрите. Якщо хтось ще сумнівається звертайтесь, не прогадаєте.
Неактивен