Вы не зашли.
Страниц: 1
Діабетикам дуже важливо обирати продукти з низьким глікемічним індексом (ГІ), щоб уникнути різких стрибків цукру. Ось декілька корисних варіантів:
Овочі (броколі, шпинат, огірки, кабачки, цвітна капуста) – містять багато клітковини, яка сповільнює засвоєння вуглеводів.
Бобові (сочевиця, квасоля, нут) – мають високий вміст білка та повільно перетравлюються.
Горіхи при діабеті https://pro-diabet.in.ua/yaki-gorihy-pr … -kilkosti/ (волоські, мигдаль, кеш’ю) – містять корисні жири, які знижують інсулінорезистентність.
Жирна риба (лосось, скумбрія, сардини) – багата на омега-3, що зменшує запалення.
Цільнозернові (гречка, овес, киноа) – забезпечують тривале насичення.
Уникайте: білого хліба, солодощів, картоплі, фастфуду – вони швидко піднімають глюкозу.
Неактивен
Страниц: 1