Главная
Объявления
Товары
Форум
Доска бесплатных объявлений - freeboard.com.ua
  • Главная
  •  » Флуд
  •  » Як шкодить бойлеру тиск у водопровідній системі?

#1 21/05/2025 12:28:35

Samsonov25
Member

Як шкодить бойлеру тиск у водопровідній системі?

Бойлер — це незамінний прилад у побуті, який забезпечує нас гарячою водою в будь-яку пору року. Але мало хто замислюється, як саме тиск у водопровідній системі впливає на його роботу. Надто високий або нестабільний тиск може серйозно зашкодити обладнанню. У моєму випадку ця проблема проявилась раптово: одного дня бойлер просто перестав нагрівати воду. Як виявилось, причиною став надмірний тиск у трубах, який спричинив витік у з’єднаннях.

Якщо тиск у системі водопостачання перевищує норму, що зазвичай становить 3 бари, внутрішні елементи бойлера починають зазнавати надмірного навантаження. Запобіжний клапан у такій ситуації працює частіше, ніж має, випускаючи воду, аби знизити тиск. Це не лише знижує ефективність пристрою, а й спричиняє втрату води та ресурсу бойлера. Згодом навіть може з’явитися корозія на з’єднаннях або тріщини у баку. Я помітив, що після кількох місяців таких коливань почав чути сторонні звуки під час роботи бойлера — це був перший сигнал, що щось не так.

Низький тиск теж не сприяє нормальній роботі. У таких умовах нагрівальний елемент може перегріватися, бо вода повільно надходить до бака або взагалі не доходить. Як наслідок, бойлер вмикається без належного охолодження, що призводить до його передчасного зносу.

Щоб уникнути цих проблем, я вирішив встановити редуктор тиску на вході до бойлера: https://www.sq.com.ua/ukr/novini_partne … doglyadu-2. Це дозволило стабілізувати подачу води і запобігти майбутнім несправностям. Крім того, я регулярно перевіряю роботу запобіжного клапана і стежу за показниками тиску. Такий простий підхід допоміг мені зберегти обладнання в робочому стані та уникнути дорогого ремонту.

Неактивен

• Главная
  •  » Флуд
  •  » Як шкодить бойлеру тиск у водопровідній системі?

Board footer

freeboard.com.ua - Бесплатная доска объявлений