Вы не зашли.
Привіт усім! Хочу спробувати фідерну ловлю на місцевому ставу, де немає течії. Підкажіть, яке краще вудилище підібрати новачку для таких умов, щоб не переплачувати та комфортно рибалити на карася й плотву?
Неактивен
Вітаю! Для стоячої води взагалі не потрібні надто важкі чи дубові бланки. Тут краще працюють легенкі фідерні вудилища лайт або медіум класу з тестом до 60-70 грамів. М'яка вершинка дозволить помітити найніжнішу покльовку карася, а гнучкий бланк добре гасить ривки риби. Я свій перший інструмент для озер замовляв у магазині Flagman. Там вибір величезний, і я зміг підібрати чудові бюджетні фідерні вудилища https://flagman.ua/fiderni-vudylyshcha/c201225 під свої завдання. Рекомендую брати довжину 3.3 або 3.6 метра, це оптимальний варіант для дистанцій до 40-50 метрів. Також дивися на комплект вершинок у наборі, щоб були м'які квівертипи з графіту або скловолокна. На стоячій водоймі краще використовувати легкі пластикові годівниці, які не зариваються в мул. Головне — не перевантажувати бланк вище вказаного тесту і робити плавні закидання. З таким підходом ти отримаєш справжнє задоволення від процесу та чутливої снасті.
Неактивен