Главная
Объявления
Товары
Форум
Доска бесплатных объявлений - freeboard.com.ua

#1 10/06/2024 22:13:09

Мошка
Member

Чи може відпустка у воєнний час бути меншою, ніж завжди?

Друзі, я нещодавно почула, що під час воєнного стану можуть скорочувати тривалість відпустки. Хтось знає, чи це правда? І якщо так, то наскільки вона може бути меншою? Раніше я завжди брала стандартні 24 дні, але тепер не впевнена, що це можливо. Хотілося б зрозуміти, які зараз діють правила і як це відображається на працівниках в умовах війни.

Неактивен

#2 10/06/2024 22:15:15

Kisa
Member

Re: Чи може відпустка у воєнний час бути меншою, ніж завжди?

Відпустка під час воєнного стану регулюється окремими законами та постановами, які можуть відрізнятися від стандартних умов. Згідно з чинним законодавством, роботодавець має право скоротити тривалість відпустки працівників, якщо цього вимагає ситуація.

Неактивен

#3 10/06/2024 22:16:34

tanykaa
Member

Зазвичай мінімальна тривалість відпустки встановлена на рівні 24 календарних днів, але в умовах війни цей термін може бути зменшений. Таке рішення приймається з урахуванням виробничої необхідності та інших факторів, що впливають на роботу підприємства. Водночас, працівники мають право знати про зміни заздалегідь.

Неактивен

#4 10/06/2024 22:24:30

sergej
Member

Відпустка під час війни справді може бути коротшою. Минулого року я працював в одній компанії, де нас попросили скоротити відпустку до 14 днів. Однак, розуміючи ситуацію, ми з колегами погодилися на цей крок.
Але якщо вас не влаштовує ця ситуація,  можете пошукати, наприклад, ось тут питання та відповіді по юридичній частині  https://pravovsim.org/qa?category=32  Моїй знайомій, а вона переселенка з Донецької області, там дуже допомогли. Тим паче це безкоштовна допомога.

https://i.postimg.cc/x8qsf4cN/08-06-2024-233324.jpg

Неактивен

Board footer

freeboard.com.ua - Бесплатная доска объявлений