Вы не зашли.
Страниц: 1
Закріпив минулого року інтернет та дріт підсвітки по паркану звичайними хомутами. Зараз глянув, а вони просто розсипаються в руках від легкого дотику, пластик потріскався. Чи є взагалі сенс ставити нейлон на вулиці, чи він весь на сонці деградує? Поділіться досвідом, що берете для зовнішніх робіт, щоб не міняти кріплення кожні пів року.
Неактивен
Звичайні білі стяжки для вулиці взагалі не підходять, ультрафіолет розкладає такий полімер за один сезон. Навіть серед чорних трапляється звичайний дешевий барвник замість стабілізатора. Я для фасадів завжди беру тільки поліамід PA66 з маркуванням захисту від сонця (UV). Такі хомути нормально стоять роками і в спеку, і в дощі. Головне не затягувати їх силою на сильному морозі, бо тоді замок може тріснути.
Неактивен
Виходить, я просто взяв пофарбований непотріб, бо купував перші ліпші чорні на найближчому базарі. А як якісний нейлон поводиться взимку під час сильних вітрів, коли висить важка вулична гофра з кабелем? Мене найбільше непокоїть мороз градусів під двадцять, чи не стає сертифікований пластик надто крихким під постійною вібрацією. І яку ширину хомута практичніше підбирати під зовнішні магістралі, щоб замок випадково не зірвало? Тонкі варіанти на два з половиною міліметри для фасадів, мабуть, взагалі заслабкі під серйозне навантаження.
Неактивен
Правильно підібраний нейлон морозу не боїться, робочий діапазон у якісного PA66 сягає від сорока морозу до вісімдесяти тепла. Головне не тягнути замок на сильному мінусі, бо полімер тимчасово дубіє.
Тримай пачку у внутрішній кишені куртки, щоб хомути були теплими безпосередньо перед монтажем. Під важку гофру чи пучки проводки взагалі не дивися на товщину менше 4.8 міліметра.
Тонкі стяжки вітер швидко перетре або зірве замок. Надійні фасадні розхідники замовляю ось тут обирай за каталогом позиції з маркуванням стійкості до UV. Завжди залишай мінімальний вільний хід петлі на температурне розширення проводів.
Неактивен
Страниц: 1