Главная
Объявления
Товары
Форум
Доска бесплатных объявлений - freeboard.com.ua

#1 23/06/2026 08:27:11

Madeon
Member

Дуже сильно болить горло але температури взагалі немає, що це?

Порадьте щось, бо вже ковтати дико боляче, наче скла наївся. Горить усе всередині, лімфовузли під щелепою набрякли, а температури взагалі немає, стабільно 36.6. Зазвичай при застуді хоч трохи підіймається, а тут нуль. У когось було таке. Чим рятувалися, бо навіть чай пити не можу.

Неактивен

#2 24/06/2026 09:23:46

Rhocc
Member

Re: Дуже сильно болить горло але температури взагалі немає, що це?

У мене минулого місяця була точнісінько така ситуація. Думала, що просто проділо десь, а виявився хронічний фарингіт у стадії загострення. Теж ніякого жару не було, лише сухість страшна і першіння. Мені тоді лікар казав, що без температури часто протікають саме грибкові ураження або горло так реагує на занадто сухе повітря в кімнаті чи на якусь приховану алергію.

Неактивен

#3 25/06/2026 11:48:50

ЛЛойд
Member

Краще підіть до лора, щоб він дзеркалом глянув, бо причин може бути купа. Буває, що це банальний опік слизової після гарячої їжі, або взагалі шлунковий сік через рефлюкс підіймається вночі та випалює стінки, від того й пече зранку. Якщо на мигдаликах є білий наліт, то це може бути навіть атипова ангіна, яка чомусь не дала жару через слабкий імунітет. Здайте хоча б загальний аналіз крові, щоб розуміти, чи є там взагалі якесь серйозне запалення, чи це суто місцева проблема.

Неактивен

#4 26/06/2026 14:56:17

Мирчик
Member

Madeon :

Порадьте щось, бо вже ковтати дико боляче, наче скла наївся. Горить усе всередині, лімфовузли під щелепою набрякли, а температури взагалі немає, стабільно 36.6. Зазвичай при застуді хоч трохи підіймається, а тут нуль. У когось було таке. Чим рятувалися, бо навіть чай пити не можу.

Самолікуванням краще не зловживати, але полегшити стан точно треба вже зараз. Зі свого досвіду скажу, що звичайні смоктальні цукерки тут мало чим допоможуть, вони лише на пару хвилин знімають симптом за рахунок ментолу. Потрібно підбирати нормальні місцеві антисептики широкої дії. Якщо це інфекція, добре допомагають полоскання. Я купую розчин СТОМАТИДИН, він ефективно діє проти більшості бактерій і грибків, швидко прибирає це відчуття різі. Мені подобається, що він не просто знеболює, а реально лікує причину запалення слизової.
Раджу почитати детальніше про біль у горлі без температури https://stomatidine.com.ua/main-menu/bi … mperatury/ там розписані всі можливі фактори такого стану. Обов'язково виключіть гарячі напої, пийте тільки тепле, щоб ще більше не травмувати тканини, і частіше провітрюйте кімнату.

https://skrinshoter.ru/s/250626/xw2ycX73.jpg?download=1&name=%D0%A1%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%88%D0%BE%D1%82-25-06-2026%2010:25:38.jpg

Неактивен

Board footer

freeboard.com.ua - Бесплатная доска объявлений