Главная
Объявления
Товары
Форум
Доска бесплатных объявлений - freeboard.com.ua

#1 Вчера 23:35:28

Hard
Member

Який ТЕН потрібен для саморобного інкубатора

Роблю невеликий інкубатор для яєць своїми руками з пінопластового короба. Потрібно підібрати нагрівальний елемент. Лампочки розжарювання ставити не хочу, кажуть, вони дають нерівномірне тепло. Думаю поставити слабенький ТЕН з вентилятором. Якої потужності буде достатньо для об'єму на 100 яєць? Які ТЕНі для цього підходять?

Неактивен

#2 Вчера 23:49:02

Мошка
Member

Re: Який ТЕН потрібен для саморобного інкубатора

Для інкубатора звичайні потужні ТЕНі взагалі не підходять, вони моментально перегріють повітря і яйця просто зваряться. Тобі потрібен низькотемпературний нагрівач малої потужності, десь на 100 або максимум 200 Вт, залежно від розміру короба. Бажано брати гнучкий або U-подібний елемент і ставити за ним маленький кулер від комп'ютера, щоб він постійно ганяв тепле повітря по всьому об'єму, тоді температура скрізь буде однаковою. Я купував спеціальний ТЕН під інкубатор на сайті https://grepan.ua ,  у них є якраз такі малопотужні варіанти, які не випалюють кисень і не сушать повітря. Підключай його через цифровий терморегулятор з кроком 0.1 градуса, і все буде працювати чітко, вивідність курчат порадує.

Неактивен

Board footer

freeboard.com.ua - Бесплатная доска объявлений