Вы не зашли.
Am cumpărat o mașină la licitație în America acum două luni, containerul a ajuns în port, dar actele originale întârzie foarte mult. Cei de la compania logistică îmi spun mereu să aștept. Mașina stă în parcare, penalitățile cresc zilnic în port. Cât durează de obicei eliberarea titlului de proprietate și cum pot grăbi procesul?
Неактивен
Întârzierile astea apar des dacă mașina a fost cumpărată cu acte de tipul Bill of Sale sau Certificate of Destruction. Licitațiile Copart sau IAAI pot emite noul titlu de proprietate valabil pentru export chiar și în opt săptămâni. Portul penalizează dur fiecare zi de staționare, așa că cere transportatorului să mute mașina într-un depozit privat.
Неактивен
Dacă actul inițial a fost de tipul Salvage Title, refacerea lui durează mai puțin. Problema cea mai mare este birocrația din unele state americane cum este California sau Texas, unde documentele se procesează extrem de greu la departamentul de transport. Verifică statusul mașinii direct în contul de licitație, acolo scrie dacă documentele au fost trimise fizic către expeditor. Dacă dealerul local a fost neglijent, poți sta și trei luni fără să poți face vama în Moldova.
Неактивен
Мирчик :
Am cumpărat o mașină la licitație în America acum două luni, containerul a ajuns în port, dar actele originale întârzie foarte mult. Cei de la compania logistică îmi spun mereu să aștept. Mașina stă în parcare, penalitățile cresc zilnic în port. Cât durează de obicei eliberarea titlului de proprietate și cum pot grăbi procesul?
Procedura corectă în cazul blocajelor de documente este obținerea unei copii digitale a titlului pentru a începe verificările preliminare. Când comanzi mașini din SUA prin firme mari, poți urmări fluxul documentelor pe site-uri specializate, de exemplu vezi detalii logistice pe https://bex-auto.md/ro/avto-iz-ssha unde sunt explicate etapele de tranzit. Recomandarea mea este să soliciți companiei intermediare deschiderea unui tichet de urgență direct la biroul central al licitației din America.
Ei pot urgenta expedierea prin curier rapid DHL direct către vama noastră. Pe viitor, cumpără doar loturi care au mențiunea Title in possession, altfel riști să plătești mii de lei pentru parcarea în port din cauza birocrației americane.
Неактивен