Вы не зашли.
Підкажіть, будь ласка, чи стикалися ви з такою ситуацією: у загальному аналізі сечі виявили еритроцити? Дуже хвилююся, бо не розумію, це вже щось серйозне чи інколи таке буває випадково, наприклад після фізичного навантаження або стресу? Читала різну інформацію, але вона суперечлива. Можливо, ви проходили подібне і можете поділитися досвідом, чи варто одразу панікувати, чи спочатку перездати аналіз?
Неактивен
Особисто в мене була подібна ситуація, і я теж дуже злякалася. У результатах аналізу з’явилися еритроцити, хоча самопочуття було нормальне. Я трохи почекала, уникала фізичних навантажень і перездала аналіз через кілька днів. Другий результат уже був чистий.
Неактивен
У мене також колись знаходили еритроцити в сечі, і це викликало багато тривоги. Але виявилося, що причиною було невелике запалення, яке швидко минуло після простого лікування. Я тоді зрозуміла, що сам по собі цей показник не завжди означає щось серйозне. Головне дивитися на загальну картину аналізів і самопочуття. Після курсу лікування все нормалізувалося, і більше така ситуація не повторювалася.
Неактивен
Я теж переживала через такий результат аналізу, навіть почала шукати детальну інформацію. Зокрема, дивилася пояснення на сайті Інвіво, де досить зрозуміло описано можливі причини появи еритроцитів у сечі https://invivo.ua/uk/blog-detail/eritrociti-v-sechi/
Виявилося, що це може бути як незначний фактор (наприклад, фізичне перенавантаження або особливості організму), так і сигнал, що варто звернути увагу на здоров’я. У моєму випадку після додаткових обстежень нічого серйозного не підтвердилося, і показники нормалізувалися. Тому я б радила не панікувати завчасно, а спокійно розібратися і, за потреби, повторити аналіз.
Отредактированно Korwor (10/04/2026 20:27:19)
Неактивен