Вы не зашли.
Страниц: 1
Мені нещодавно призначили курс бісфосфонатів внутрішньовенно для зміцнення кісток через остеопороз, спричинений лікуванням. Я вже отримала першу інфузію, але поки що не відчуваю жодних змін, а кістки продовжують нити. Хто приймав ці препарати, особливо ті, що вводяться раз на кілька місяців, скільки часу потрібно, щоб побачити реальний ефект? Коли зменшився біль і як ви зрозуміли, що вони працюють? Лікар говорив, що це не швидка дія, але я не розумію, коли чекати поліпшення.
Неактивен
Я приймаю бісфосфонати вже більше року через метастази у кістках, тож механізм їхньої дії мені знайомий. Вам потрібно набратися терпіння, адже ці препарати працюють не як знеболювальне. Їхня функція уповільнити руйнування кісткової тканини і запобігти переломам, а не миттєво зняти біль. Реальне зниження болю, якщо він був спричинений саме остеолізисом я помітив приблизно через 3-4 місяці після початку регулярних інфузій. Ефект підтверджується не відчуттями, а повторними аналізами на маркери руйнування кістки.
Неактивен
Ефект від бісфосфонатів дуже відстрочений. Вони мають накопичувальний ефект, оскільки повинні вбудуватися в кісткову тканину і заблокувати клітини, що її руйнують. Щоб побачити об'єктивні зміни, вам потрібно буде здати аналізи крові на такі показники, як паратгормон та маркери кісткового обміну. Зазвичай ці показники починають знижуватися через 3-6 місяців лікування. Якщо біль дуже сильний, можливо, вам потрібні додаткові препарати, які працюють саме на знеболювання, про це варто поговорити з онкологом або ревматологом, залежно від причини остеопорозу.
Неактивен
Madeon :
Мені нещодавно призначили курс бісфосфонатів внутрішньовенно для зміцнення кісток через остеопороз, спричинений лікуванням. Я вже отримала першу інфузію, але поки що не відчуваю жодних змін, а кістки продовжують нити. Хто приймав ці препарати, особливо ті, що вводяться раз на кілька місяців, скільки часу потрібно, щоб побачити реальний ефект? Коли зменшився біль і як ви зрозуміли, що вони працюють? Лікар говорив, що це не швидка дія, але я не розумію, коли чекати поліпшення.
Ваше відчуття, що нічого не відбувається це нормально, оскільки бісфосфонати діють на клітинному рівні, а не на рівні миттєвого знеболення. Вони є фундаментальною терапією для захисту скелета. Головний ефект профілактичний, запобігання новим переломам і прогресуванню руйнування кістки.
Щоб оптимізувати лікування, обов'язково перевірте свій рівень вітаміну D і кальцію. Бісфосфонати працюють набагато ефективніше, якщо ви приймаєте достатні дози кальцію та вітаміну D. Не забувайте, що прийом цих препаратів вимагає контролю за станом нирок і, що критично, обстеження у стоматолога перед початком, щоб уникнути остеонекрозу щелепи.
Про це можно дізнатись на сайті лікарні ізраїльської онкології LISOD, де пояснюють особливості дії та запобіжні заходи при прийомі бісфосфонатів https://www.lissod.com.ua/ua/about/medi … reparativ/ Не чекайте суб'єктивного поліпшення раніше, ніж через кілька місяців, і орієнтуйтеся на об'єктивні лабораторні показники.
Отредактированно ЛЛойд (09/12/2025 11:35:34)
Неактивен
Страниц: 1