Главная
Объявления
Товары
Форум
Доска бесплатных объявлений - freeboard.com.ua

#1 23/07/2025 12:51:29

4e5ter
Member

Яке обрати полоскання після видалення зуба?

Привіт! Я нещодавно видалив зуб і тепер маю запитання щодо полоскання рота після процедури. Лікар сказав, що потрібно бути обережним, аби не порушити процес загоєння, тому цікавить, який засіб найкраще використовувати для полоскання? Чи можна застосовувати звичайні антисептики, чи краще щось м'якше?

Неактивен

#2 24/07/2025 10:30:55

Ennndehan
Member

Re: Яке обрати полоскання після видалення зуба?

Я після видалення зуба також мав таку ситуацію. Лікар мені порадив спершу утримуватись від полоскання в перші 24 години, щоб не витягнути тромб, який утворюється в лунці. Потім вже можна почати полоскати ротову порожнину сольовим розчином або розчином ромашки. Вони дуже м’яко діють і не подразнюють тканини. Особисто я використовував сольовий розчин — це допомогло заспокоїти запалення.

Неактивен

#3 25/07/2025 08:51:15

Irkka
Member

Так, я теж спочатку користувався сольовим розчином після видалення зуба, і це справді допомогло. Однак згодом мені лікар порекомендував використовувати антисептик на основі хлоргексидину, але не більше 3-5 днів. Це допомогло зменшити ймовірність інфекції, особливо коли залишки їжі потрапляють в лунку. Але потрібно бути обережним, бо хлоргексидин може змінити смак і залишати сухість у роті.

Неактивен

#4 26/07/2025 09:32:02

Иванн
Member

Irkka :

Так, я теж спочатку користувався сольовим розчином після видалення зуба, і це справді допомогло. Однак згодом мені лікар порекомендував використовувати антисептик на основі хлоргексидину, але не більше 3-5 днів. Це допомогло зменшити ймовірність інфекції, особливо коли залишки їжі потрапляють в лунку. Але потрібно бути обережним, бо хлоргексидин може змінити смак і залишати сухість у роті.

Я особисто використовував Стоматидин для полоскання після видалення зуба https://stomatidine.com.ua/main-menu/pi … nnya-zuba/ і він мені дуже допоміг. Це антисептик, який має комплексну дію — антибактеріальну, протигрибкову та протизапальну. Я полоскала рот двічі на день після того, як лікар дозволив це робити. Стоматидин не лише знижує ризик інфекції, але й допомагає зняти запалення в місці видалення зуба.
Його можна використовувати без розведення, і він не сушить слизову оболонку, що дуже важливо після таких процедур. Після кількох застосувань я відчув полегшення і запалення значно зменшилось. Дуже рекомендую цей засіб для післяопераційного догляду за ротовою порожниною!
https://i.imgur.com/K8bSyMc.png

Неактивен

Board footer

freeboard.com.ua - Бесплатная доска объявлений