Главная
Объявления
Товары
Форум
Доска бесплатных объявлений - freeboard.com.ua

#1 20/04/2025 21:30:06

женя33
Member

Дискомфорт у колінах і ліктях

Мені 43, останнім часом все частіше відчуваю дискомфорт у колінах і ліктях, особливо після активного дня або прогулянок із собакою. Знаю, що з віком суглоби зношуються, але хотілося б знайти ефективні способи, як можна уповільнити цей процес. Чи хтось уже стикався з подібним? Цікавить усе: харчування, фізичні вправи, вітаміни чи біодобавки — що реально працює? Чи варто звертати увагу на народні методи, чи краще одразу перейти до спеціальних препаратів? Які засоби дійсно дають ефект, а які — просто маркетинг? Буду вдячна за будь-які поради й реальні відгуки!

Неактивен

#2 20/04/2025 21:35:38

verka22
Member

Re: Дискомфорт у колінах і ліктях

Ситуація дуже знайома. Мені 47, і пару років тому також почав відчувати скутість у колінах, особливо зранку. Перше, що зробив — скоригував харчування: більше риби, горіхів, зелені, молочних продуктів. Але справжній прорив стався тоді, коли почав приймати спеціальні комплекси для суглобів, які містять глюкозамін, хондроїтин і Омега-3. Можу порадити почитати деталі тут  — дуже інформативна стаття з практичними порадами. Звідти я й дізнався, що ще важливий колаген, особливо типу II. А ще – регулярні, але щадні фізичні вправи. Я займаюся пілатесом і час від часу ходжу в басейн. І, звісно, уникаю перенавантаження, бо навіть найкращі добавки не врятують, якщо постійно перевантажувати суглоби.

Неактивен

Board footer

freeboard.com.ua - Бесплатная доска объявлений